Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessut

Osastoilla tapahtuu

Kenguru Pro Finland, A 911

-Tule tutustumaan KENGURU PRO -urheilutelinevalmistajan uutuuksiin, joita on vihdoin saatavilla myös Suomessa.
– Kenguru Pro Finland -asiantuntijat vastaavat telineiden hankintaan ja vuokraukseen liittyviin kysymyksiin.
– ”Arvioi telinekokonaisuuden arvo?” -kilpailu, jossa lähimmäksi arvannut palkitaan upein palkinnoin!
– Messutarjous: –50 % telinekokonaisuuden asennuksesta messukoodilla, jonka saat osastoltamme.

– Kenguru Pro Finland -asiantuntijat paikalla to klo 10–17 ja pe 10–16
– Kilpailu käynnissä messujen ajan!


Red Diamond Bars, A2015

– Street Workout -lajinäytöksiä
– Lajiohjausta
– Red Diamond Bars -joukkue paikalla messujen ajan
– ”Kauanko jaksat roikkua tangossa?” -kilpailu! Roikkumista on vaikeutettu RDB Gripzeillä sekä miesten sarjassa lisäksi painoliivillä, joten tule ja näytä puristusvoimasi! Naisten ja miesten sarja. Molempien sarjojen voittajalle luvassa Puhdistamon tuotepaketti ja RDB Gripzit!

– Lajinäytökset to ja pe klo 12.00 ja 14.00
– Lajiohjausta to klo 10–17 ja pe 10–16
– Kilpailu käynnissä to klo 10–17 ja pe 10–16


Pelaa, koe ja ideoi – liikuntaa kaikille aisteille, A 740

Messuosastolla A 740 pelataan hiihto- ja liiketunnistuspelejä, jotka haastavat osallistujan liikkumaan ja ratkaisemaan pulmatehtäviä. Pääset myös kokeilemaan liikunnallisen ristinolla-pelin prototyyppiä. Osastolla esitellään sähköinen kaikille sopivan liikunnallisen leikkipuiston suunnitteluopas. Tule mukaan ideoimaan tulevaisuuden leikkipuistoa luovasti! Askelmerkit johtavat läheiselle osastolle A 1013, jossa voit kokeilla aistitunnelia: se on kokemusrata, jossa voit heittäytyä mielikuvituksen vietäväksi eri aistien kautta koettujen tuntemusten avulla.


Suomen Fysioterapeutit, A 1016

Suomeen on rantautunut Saksasta treeni-innovaatio, jota voidaan kutsua virtuaaliohjaajaksi. Tämä laite kantaa nimeä Pixformance Smart Trainer, ja se sopii niin aktiiviurheilijalle kuin liikuntaa aloittavallekin. Laite korjaa liikeratoja reaaliaikaisesti antaen välitöntä palautetta jokaisen toteutettavan liikkeen aikana. Tällä varmistetaan oikeat liikeradat sekä liikkeiden turvallinen suorittaminen. Laite seuraa jokaisen treeniliikkeen suoritusta ja havainnoi liikkeen täsmällisyyden, liikeradan, toistot ja suoritusnopeuden. Laitteen toiminta-ajatus on rakennettu toiminnallisen harjoittelun ympärille ja sen ensisijainen tehtävä on lihaskunnon vahvistamisen lisäksi ihmisen toimintakyvyn parantaminen ja vahvistaminen. Laitteessa on sisäänrakennettuna yli sadan liikkeen liikepankki ja liikkeiden määrä kasvaa koko ajan. Harjoitteissa voidaan käyttää useita erilaisia välineitä


Gymi Furniture / Oy gymicom Ab, A 120

Osastolla on koko messujen ajan testattavana Gymi Furnituren toiminnalliset kalusteet, jotka sopivat julkisen tilan kalusteiksi (pöytä, penkki, leikkipaikka) tai liikuntasalin välineiksi (puolapuut, parkouresteet, tasapainopuomi, nojapuut, rekkiaisa, temppurata). Muunneltavista kalusteista saadaan kokonaisuuksia kehonpainotreeniin ja temppuratoihin (voimistelu, parkour). Kalusteiden käyttöä demotaan koko messujen ajan.

Käsinseisontakoulut pidetään osastolla torstaina ja perjantaina klo 11.00 ja 14.00. Ohjaamassa tankotanssin moninkertainen maailmanmestari Oona Kivelä!


Lappset Group Oy, A 433

Lappset Group Oy:n osastolla on monia mahdollisuuksia messujen ajan. Tuotteista esillä ovat Senior Sport, Street Workout ja Gym, joiden avulla näet liikuntavälinevalikoiman koko elinkaaren, korkeasykkeisistä vaihtoehdoista matalasykkeisiin.

Osastolla mukana myös Avaava Oy, esteettömyyden ja saavutettavuuden konsultointitoimisto, joka tuo mukanaan ikäpuvun, jonka avulla Senior Sport -tuotteen testaaminen tuntuu haastavammalta nuoremmallekin henkilölle.

Mikäli haluat jutella liikunta-alueiden turvallisuusasioista, on osastollamme tavattavissa myös Esa Junttila Safe to Play Oy:sta.

Molempina messupäivinä klo 10–11 mukana myös Henry Manni, Rion paralympialaisten pyörätuolikelauksen pronssimitalist. Henry kertoo ROVOP-asenteesta ja harjoittelustaan.

Nähdään osastolla A 433!


MB Barbell Sport Oy, A 128

Osastolla voit koko messujen ajan osallistua käsipainojen arvontaan.

Voittajat arvotaan:

 • 16.3. klo 15.30: pääpalkinto 2 x käsipainoja 19,5 kg ja pienempi palkinto 2 x käsipainoja 2,5 kg
 • 17.3. klo 14.30: pääpalkinto 2 x käsipainoja 19,5 kg ja pienempi palkinto 2 x käsipainoja 2,5 kg

Floating Range Oy, A2025

Floating Range ja Nordic Turf Oy yhteistyössä valmistaa, maahantuo sekä asentaa EU-huippulaatuisia tekonurmia jalkapalloon, golfiin, tennikseen sekä muihin urheilukenttä- ja leikkikenttäalustoihin. Tekonurmissa on kaikki tarvittavat serfitikaatit kuten esim. FIFA Star -luokitukset jalkapallokenttiin sekä tarvittavat paloluokitukset sisähalleihin.

Lisäksi olemme erikoistuneet myös tapahtuma-, maisemointi- ja erilaisten pihahankkeiden tekonurmiin.

Valikoimassamme on useita kymmeniä eri vaihtoehtoja erilaisiin tekonurmihankkeisiin.

Showroomimme sijaitsee Planmeca Golf Areenalla Helsingin Vuosaaressa.

SGGF-messuilla Floating Range Oy lanseeraa uuden yrityksen ja tuotteen Nordic Turf. Ständillämme pääset tutustumaan uuteen mallistoomme ja esillä mm. Nordic Turf Golf Green, missä on yleisölle vapaata harjoittelua ja ohjattua opastusta puttailuun asiantuntijan avulla. Lisäksi kerromme uusista tekonurmista mm. jalkapalloilun FIFA starista ja uusista kumirouhevapaista tekonurmista.


Concept Finnrowing Oy, A 221

Käytännön kokemuksia Wattbike-pyöristä kuntosalilla. Kuntosalin omistaja Jari Ollila on kertomassa kokemuksiaan Gymstone kuntosalilta. Molempina messupäivinä klo 13.00.


Eleiko Functional Area, A 133

Eleikon toiminnallinen alue, suoraan maailman huipulta. Eleiko, yksi maailman tunnetuimmista ja vanhimmista toiminnallisen harjoittelun brändeistä, esittelee lajien hienouksia tunnettujen suomalaisten olympiaedustajien, maailmanmestareiden ja ME-urheilijoiden avulla.

Torstaina 16.3. on luvassa kaksi kertaa kaksituntinen painonnostotreeni kolmella lavalla maailman huipulta, itse Rion olympialaisten edustajan johdolla. Kyseessä on siis yksi kisojen suomalaisista häikäisevistä valopilkuista.

Molempina päivinä voimanostoa esittelevät, ei enempää eikä vähempää, maailmanmestarit ja ME-miehet itse. Sekä torstaina että perjantaina ohjelmaan kuuluu myös nostotekniikoiden esittelyä niin Pirkanmaan kuin maailmankin huipulta, valovoimaisten urheilijoiden esittelemänä.

Tule tutustumaan Eleikoon ja upeisiin suomalaisiin huippu-urheilijoihin Eleikon toiminnalliselle alueelle, messujen paraatipaikalle. Samalla pääset todistamaan ruotsalaista ja suomalaista osaamista maailman huipulta.

Osastolla esiintyviä urheilijoita:

 • Anni Vuohijoki, painonnoston Suomen Mestari, Rio Olympialaiset 10.
 • Fredrik Smulter, Mr penkkipunnerrus 401 kg
 • Sami Pullinen, penkkipunnerruksen Maailmanmestari, ME-mies.
 • Sami Raappana
 • Jenni Puputti
 • Eero Retulainen
 • Anna Niemelä
 • Laura Liukkonen
 • Tatu Sokka
 • Juho Annala

Liikuntapaikkarakentaminen 100 vuotta, A 112

Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on koonnut esittelyn lyhyin tekstein ja kuvin siitä, millaista on ollut Suomen liikuntapaikkarakentaminen 1800-luvun loppuvuosista nykypäivään. Samalla kuvista ja tekstistä välittyy tieto, milloin liikuntalajeja on maahamme rantautunut sekä mitä Suomen liikuntakulttuurissa on tapahtunut reilun vuosisadan aikana. Esittely sisältää 11 taulua.


Pyöräilyalue, A 742

Pyöräily on helppoa ja vaihtoehtoja on useita. Tule katsomaan ja kokeilemaan pyörillä liikkumista pyöräilyalueella. Valittavana on sähköpyöriä, tavarapyörä ja paksurengaspyörä (fatbike).


Arkiliikunnan SM-kisat, A 245

Arkiliikunnan SM-kisat, lajina ostoskassipujottelu! Tämä on leikkimielinen tapahtuma, joka kannustaa ihmisiä liikkumaan arjessa. Tänä vuonna Arkiliikunnan SM-kisoja juhlitaan Hengitysliiton Suomi liikkuu 100 lasissa! -hankkeen merkeissä. Suomi liikkuu 100 lasissa! -hanke on hyväksytty Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan.

Arkiliikunta on laji, jossa jokainen osallistuja on voittaja. Sitä voi harrastaa kuka vain, missä vain ja milloin vain. Haluamme muistuttaa suomalaisia tästä erinomaisesta liikuntamuodosta myös näillä messuilla.

Parhaat palkitaan heijastavilla Arkiliikunnan SM-kisamitaleilla sekä jokainen osallistuja osallistuu Suomi liikkuu 100 lasissa! -jumppakeppien arvontaan. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja


BodyBow Oy, A 325

BodyBowStudio-palvelukonseptin esittely ja itse tuotteeseen tutustuminen. Esittelyssä sekä urheilija- että kuntoilijaversio. Tule ja tunne riipunnan välitön vaikutus selkäsi hyvinvointiin. Uudet tuulet puhaltavat hyvinvointialan yrittäjyydessä.


Aistitunneli – Liikuntaa tukeva leikkipuisto kaikille 2015–2017 -hanke, A 1013

Aistitunneli on kokemusrata, jossa eri aistien kautta tuotettavien aistimusten kautta voit kokea erilaisia tunnelmia tai heittäytyä mielikuvituksesi vietäväksi.


Tehden Oy, A 321

Esittelemme messuilla Tehden Liikunta -toiminnanohjausjärjestelmää. Liikunta-alan yrityksille kehitetty toiminnanohjaus sisältää kaikki mitä tarvitaan esim. kuntosalin tai liikuntakeskuksen tehokkaaseen toimintaan. Enää ei tarvita päällekkäisiä ohjelmistoja eri toiminnoille, kuten kassalle, ajanvaraukselle, laskutukselle, verkkokaupalle ja kulunvalvonnalle – riittää yksi järjestelmä ja yksi kuukausimaksu.

Osastollamme pääsee kokeilemaan demo-toiminnanohjausjärjestelmää, varaamaan aikoja ryhmäliikuntatunneille, lataamaan NFC-kortille saliaikaa sekä maksamaan maksupäätteellä kuvitteelliset ostokset. Demo-toiminnanohjausjärjestelmää pääsee kokeilemaan koko messujen ajan!


Feel More Sport Oy / Blackroll Finland, A 413

Osastoltamme löydät markkinoiden laajimman ja monipuolisimman Blackroll-kehonhuoltotuotesarjan. Uutuutena esittelyssä myös Blackroll Booster -sähköhierontarullat.


Meditas Oy, A 227

Meditaksen osastolla voitte tutustua juuri Suomeen saapuneen MOTO Tiles -liikuntalaattaharjoituspelin tehoon. Sen ovat kehittäneet maailman onnellisimman maan tittelin saaneet tanskalaiset. Maailman yksi tunnetuin robotiikan ekspertti professori Henrik Hautop Lund (Techinical University of Denmark) on kehittänyt 10 vuoden ajan tuotetta, joka nyt on myös saatavana Suomessa. Tervetuloa tutustumaan osastollemme! Robottipeli ja Zora-hoivarobotti ovat näytillä koko ajan molempina messupäivinä, elintärkeitä lataushetkiä lukuunottamatta.


Hyvinvointikeskus Starhealth/MK-Line Ay, A 432

Molempina messupäivinä Vacu Macig- ja Roll Magic -näytös tasatunnein.


LeikkiSet Oy, A 242

LeikkiSet Oy esittelee, miten pelitekniikkaa voidaan hyödyntää liikuntapaikkojen suunnittelussa. Ajatus uuden tekniikan hyödyntämisestä tuli suunnittelijoiden ja etenkin käyttäjien kokiessa vaikeaksi hahmottaa mitä suunnitelmiin oikeasti sisältyi ja oltiinko oikeasti löydetty toimiva ratkaisu.

”Perinteisesti lähiliikuntapaikka suunnitellaan yläpuolisella 2D-kuvalla. Me mallinnamme lähiliikuntapaikan 3D VR -muotoon ja mahdollistamme tulevaan toteutukseen tutustumisen virtuaalitodellisuudessa. Näin toiminnallisuus ja turvallisuus voidaan varmistaa jo suunnittelun yhteydessä. Virtuaalimallissa seikkaillessa tuntee ja kokee jo etukäteen leikin riemut ja liikunnan ilot. Aitouden tunne on jopa hämmentävän todellinen.” – Projektipäällikkö Eki-Eemeli Känkänen

Leikkipuistojen ja liikunta-alueiden arkkitehdit, suunnittelijat ja loppukäyttäjät pääsevät jo suunnitteluvaiheessa näkemään ja liikkumaan valmiissa ympäristössä. Toteutuksen muuttaminen ja tuotteiden vaihto ovat digitaalisessa muodossa huomattavasti edullisempaa eikä suunnitteluvirheitä tule. Mallinnus myös takaa, että toteutus on turvallinen. Etukäteen mallinnettu hanke onkin toimivampi ja mietitympi ratkaisu kuin nykyisellä 2D-tekniikalla suunniteltu leikkipuisto. Liikunta-alueen toimivuus selviää vastaavasti virtuaalimaailmaan sukeltaen.
Tervetuloa tutustumaan ja kokemaan tämä LeikkiSet Oy:n osastolle.

LeikkiSet Oy on vuonna 2011 perustettu kasvava leikin ja liikunnan edelläkävijä. LeikkiSetin tavoitteena on kehittää markkinoiden kestävimmät ja turvallisimmat tuotteet leikkiin ja liikuntaan.


LIPAS Liikuntapaikat.fi Jyväskylän yliopisto, A1007

Osastollamme voit tutustua rauhassa Lipas-tietokantaan, päivittää käyttäjätunnuksesi ja saada henkilökohtaista ohjausta Lipas-järjestelmän hyödyntämiseen. Esittelemme myös Lipas-tietokantaa käyttäviä kuntien ja yritysten kehittämiä verkkopalveluita. Opastamme myös luontoliikuntapaikkojen julkaisuun Retkikartta.fi-palvelussa!


GFITNESS, A 401

Osastolla laitteita ja välineitä esittelemässä Personal Trainer Jari Sorsa sekä Escape Master Trainer Ann-Katrin Weber.
Päivän aikana useita havainnollastavia demotreenejä Life Fitness/Hammer Strength -laitteilla sekä Escape- ja TRX-välineillä.

Torstai 16.3.
10:30 Balance (Anka)
11:15 Syngry (Jari)
12:00 Core (Anka)
12:45 Strength (Jari)
13:30 Step (Anka)
14:15 Hiit (Jari)
15:00 Heavy Fun (Anka)
15:45 Power (Jari)
16:30 Funxtion (Anka&Roger)

Perjantai 17.3.
10:30 Balance (Anka)
11:15 Syngry (Jari)
12:00 Core (Anka)
12:45 Power (Jari)
13:30 Step (Anka)
14:15 Hiit (Jari)
15:00 Heavy Fun (Anka)

 

Katso messujen koko ohjelma

Save